Hudson getuigt


Twee Hudson ploggers klaar om met WePlog aan de slag te gaan
Sinds een drietal jaar hebben wij binnen Hudson een sustainability werkgroep opgericht waarmee we onze collega's graag informeren en motiveren om hun steentje bij te dragen. In het prille begin was dit initiatief beperkt tot de business unit, maar al snel merkten we dat andere teams ook erg enthousiast waren. Nu bestaat onze werkgroep uit ongeveer 14 leden en is bijna elk departement vertegenwoordigd.
In het begin van elk jaar maken we een algemene planning op, met een aantal activiteiten ingedeeld per kwartaal. Onze eerste kennismaking met WePlog dateert van 2021, waarbij we de hele organisatie aangespoorden om gebruik te maken van deze app. We spraken de competitieve kant aan van onze collega's door een wedstrijdje te organiseren om om ter meest afval te verzamelen.
Deze uitdaging werd erg gesmaakt en de collega's gingen al snel aan de slag. De WePlog app bleek daarbij een erg handig hulpmiddel: het tracken van de wandelingen was erg gemakkelijk en werkte goed. De collega's waren ook lovend en in groep werd dit al snel een leuke teamactiviteit . Daarnaast droeg dit zeker ook bij aan het Hudson groepsgevoel: onze kantoren bevinden zich namelijk in Gent, Brussel , Antwerpen, Hasselt en Mont-Saint-Guibert en dankzij deze activiteit voelde de afstand net iets minder ver.
Tijdens de lockdown organiseerden we ook een algemeen event waarbij alle collega's op hetzelfde moment naar buiten gingen, waarbij ze werden gevraagd om foto's te nemen en die te delen met onze werkgroep. Het was toen erg motiverend om te weten dat je met zo'n groep mensen aan dezelfde activiteit bezig bent, ook al ben je dan op een andere locatie.
Sindsdien is WePloggen een activiteit die top of mind blijft als er collega's zijn die even een luchtje willen scheppen.
Twee Hudson ploggers poseren op straat